Συνάντηση στο ΝΕΕ με εκπροσώπους από την Βρετανική Πρεσβεία

Συνάντηση στο ΝΕΕ με εκπροσώπους από την Βρετανική Πρεσβεία

Στις 7.06.2022  πραγματοποιήθηκε στο ΝΕΕ συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό Μεταφορών κ. Robert Courts τον οποίο συνόδευαν ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Matthew Lodge, η κα Μαρίνα Αρβανιτάκη Σύμβουλος Εμπορίου και Επενδύσεων, ο κ. Joshua Crossley Deputy Head of Maritime Security και ο Γιώργος Ξηραδάκης Regional Maritime Consultant.

Το ΝΕΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Δρ. Γεώργιος Πατέρας, μαζί με τους  Αντιπρόεδρους  κκ. Γεώργιο Αλεξανδράτο και  Βασίλη Λογοθέτη, το Μέλος ΔΕ κ. Ιωάννη Τριφύλλη, τον Προϊστάμενο Υπηρεσιών ΝΕΕ κ. Γεώργιο Μπαρκάτσα,  τον Ναυτιλιακό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Σαρλή και την Τμηματάρχη ΝΕΕ κα Μαριάννα Γεωργακοπούλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η πράσινη μετάβαση στο χώρο της ναυτιλίας συμπεριλαμβανομένων των νέων τύπων καυσίμων αλλά και της ηλεκτροδότησης και ηλεκτροκίνησης των πλοίων.

Η Ελληνική πλευρά αναφέρθηκε  επίσης  στην πρόσφατη κατάληψη δύο Ελληνικών δεξαμενοπλοίων από ιρανούς  ενώ όσον αφορά στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας τόνισε την  αναγκαιότητα ύπαρξης ομοιογένειας στην επιβολή τους τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία  στη σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης και στη προσέλκυση νέων  στο ναυτικό επάγγελμα ως βασική προϋπόθεση  για την ανάπτυξη της ναυτιλίας.

 

ΝΕΕ.gr