Νέα
   
  Ναυτιλιακά
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014
9/1/2014

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου για το νέο έτος την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Παραβρέθηκαν πολλά και σημαντικά μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Γεώργιος Γράτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσφορά της ποντοπόρου ναυτιλίας στην Ελλάδα η οποία είναι τεράστια χωρίς να απαιτείται η παραμικρή κρατική δαπάνη. Είπε ότι την τελευταία δεκαετία από την Ελληνόκτητη ποντοπόρο ναυτιλία εισέρρευσαν στην χώρα μας περί τα €143 δις, δηλαδή το μισό περίπου δημόσιο χρέος και ότι αντίστοιχα δημιουργούνται από 200.000 έως 300.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Συνέχισε λέγοντας ότι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της ναυτιλίας είναι η εμπιστοσύνη όσον αφορά την σταθερότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ε πεσήμανε ότι πριν λίγες εβδομάδες η ναυτιλία βίωσε έναν δυσάρεστο αιφνιδιασμό με την ανατροπή όχι μόνο συμφωνηθέντων και υπογεγραμμένων όρων αλλά και Συνταγματικά κατοχυρωμένων διατάξεων.

Στη συνέχεια ο κ. Γράτσος αναφέρθηκε σε μερικά σημαντικά σημεία που άπτονται της ναυτιλιακής πολιτικής και της θαλάσσιας οικονομίας της πατρίδας μας όπως ο Θαλάσσιος Τουρισμός και τα Σκάφη Αναψυχής, τα Κρουαζιερόπλοια, η Ακτοπλοΐα, η Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων και η Ναυπηγοεπισκευή στην Ελλάδα.

Όλη η ομιλία του κ. Γράτσου είναι διαθέσιμη σε αρχείο Microsoft Word εδώ

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει ενεργά την Ελληνική ναυτιλία αναφέροντας σαν παράδειγμα την ανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας Είπε ότι με το Ναυτικό Επιμελητήριο υπάρχει μια διαρκής ανταλλαγή απόψεων και ότι πολλές από τις προτάσεις του ΝΕΕ προς το Υπουργείο έχουν υιοθετηθεί. Ο κ. Υπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δράση του Υπουργείου κατά το παρελθόν έτος.

Όλη η ομιλία του κ. Βαρβιτσιώτη είναι διαθέσιμη σε αρχείο Microsoft Word εδώ

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Α Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, η Επίτροπος για θέματα Ναυτιλίας και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης επιδοθήκαν τιμητικές πλακέτες στους κ.κ. Νίκο Σούτο και Δημήτρη Τσάκο, στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΕΕ προηγουμένων ετών, για την επί χρόνια παραγωγική συμμετοχή τους στις εργασίες του, οι οποίοι με την εμπειρία, γνώσεις και πρακτική στα ναυτιλιακά θέματα συνεισέφεραν στο έργο του ΝΕΕ. Το Ναυτικό Επιμελητήριο τους ανακήρυξε επίτιμα μέλη του


click for full size img


click for full size img


click for full size img


click for full size img


click for full size img


click for full size img


click for full size img


click for full size img


click for full size img
 
    :: Αποποίηση ευθυνών ::
   
   
   
  Αναζήτηση πληροφοριών
στην ιστοσελίδα
 
International Shipping - Life Blood of World Trade