Νέα
   
  Ναυτιλιακά
  Bραβεία ΕΥΚΡΑΝΤΗ - Προσωπικότητες της Χρονιάς
24/2/2010

Συνεχίζοντας το θεσμό των ετήσιων βραβείων «Οι προσωπικότητες της χρονιάς» τα Ναυτικά Χρονικά επιβράβευσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, τις ναυτιλιακές προσωπικότητες οι οποίες με την πορεία, τις προτάσεις ή την προσφορά τους σημάδεψαν το 2009.

Η απονομή των βραβείων, που ετελέσθη από κοινού με την κοπή πίτας της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ), έγινε σε ειδική πανηγυρική τελετή στην αίθουσα δεξιώσεων του ΟΛΠ, παρουσία αντιπροσώπων του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του προέδρου του ΟΛΠ, εκπροσώπων των εφοπλιστικών, ναυτεργατικών και βιομηχανικών ενώσεων, πλοιοκτητών και πολιτικών προσωπικοτήτων.


Την τελετή άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΝΟΕ κ. Άλκης Κορρές ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «τα φετινά βραβεία δεν εξετάζουν μόνον την επιχειρηματική πλευρά της ναυτιλίας αλλά επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς οι οποίοι βαδίζουν παράλληλα με την επιχειρηματικότητα».

Στην ομιλία του ο διευθυντής των «Ναυτικών Χρονικών» κ. Ηλίας Μπίσιας επεσήμανε ότι «ο σκοπός της φετινής απονομής είναι αφενός να βραβευθούν προσωπικότητες που με τις σκέψεις, προτάσεις αλλά και τις στρατηγικές δεν ωφέλησαν μόνον την εταιρεία τους αλλά την ελληνική ναυτιλία γενικότερα και αφετέρου να ενημερώσουν τον ιστορικό αλλά και τον αναγνώστη του μέλλοντος για τις φυσιογνωμίες που σημάδεψαν την παρούσα εποχή». Κλείνοντας ο κ. Μπίσιας τόνισε ότι «προσπάθεια των Ν.Χ είναι η ναυτιλία, τα ΜΜΕ και η ακαδημαϊκή κοινότητα να εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη της ναυτιλίας και του τόπου».

Στη συνέχεια οι αναπληρωτές καθηγητές κ. Τζελίνα Χαρλαύτη και Γιάννης Θεοτοκάς τόνισαν την αναγκαιότητα των Ναυτικών Χρονικών για την ανάπτυξη της ναυτιλιακής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και επεσήμαναν τη σπουδαία συμβολή που μπορεί να έχει η χρήση του αρχείου τους για ερευνητικούς σκοπούς.

Τα βραβεία ΕΥΚΡΑΝΤΗ για τις «Προσωπικότητες της Χρονιάς» απονεμήθηκαν στους κ.κ.:

Βραβείο για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας:

Κωστάκης Λοϊζου, πρόεδρος Ομίλου LOUIS. Το βραβείο στον κ. Λοϊζου απονεμήθηκε εκ μέρους της Επιτροπής από το δημοσιογράφο Σάββα Αθανασίου.

Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς από Ναυτιλιακή Προσωπικότητα:

Μαριλένα Λασκαρίδου. Το βραβείο στην κ. Λασκαρίδου απονεμήθηκε εκ μέρους της Επιτροπής από τον. κ. Άλκη Κορρέ.

Βραβείου καλύτερου Manager:


Γιάννης Πλατσιδάκης, Managing Director Anangel Maritime Services Inc. Το βραβείο στον κ. Πλατσιδάκη απονεμήθηκε εκ μέρους της Επιτροπής από τον βουλευτή της Ν.Δ. και τ. υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη.

Βραβείο για τη Διεθνή Προβολή της ελληνικής ναυτιλίας:

Νικόλαος Παππαδάκης, πρόεδρος Intercargo, Propeller Club Port of Piraeus, ελληνικής επιτροπής RINA, μέλος Δ.Σ. ΕΕΕ. Για τον κ. Παππαδάκη μίλησε ο κ. Νικήτας Νικητάκος, καθηγητής πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου (η παραλαβή του βραβείου από τον κ. Παππαδάκη θα γίνει σε ειδική εκδήλωση).

Βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας:

Μινωικές Γραμμές. Το βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της ακτοπλοϊκής εταιρείας κ. Αντώνης Μανιαδάκης από τον δημοσιογράφο κ. Μηνά Τσαμόπουλο.

Βραβείο Exceptional Performance:

Diana Shipping Inc. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Συμεών Παληός, Chief Executive Officer της Diana, από τον κ. Ανδρέα Μερίκα, καθηγητή-πρόεδρο τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά.

Βραβείο Innovation Leader

Enterprises Shipping & Trading S.A. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γ. Σαρρής, διευθύνων σύμβουλος της Enterprises Shipping, από τον κ. Ανδρέα Μερίκα.

Η συγκινητικότερη στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση του κ. Περικλή Παναγόπουλου για τη συνολική προσφορά του στη ναυτιλία.

Στη διάρκεια της απονομής του βραβείου από την εκδότη των Ν.Χ. κα. Ιωάννα Μπίσια οι καλεσμένοι όρθιοι χειροκροτούσαν αυτήν την πολυδιάστατη προσωπικότητα της διεθνούς ναυτιλιακής σκηνής.Στη διάρκεια της τελετής χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Γαβριήλ και η αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κα. Ελένη Κορωνάκη.


Εκτύπωση


 
    :: Αποποίηση ευθυνών ::
   
   
   
  Αναζήτηση πληροφοριών
στην ιστοσελίδα
 
International Shipping - Life Blood of World Trade