Νέα
   
  Ναυτιλιακά
Η Ελλάδα παραμένει στη Λευκή Λίστα του MOU
30/6/2010

Από την αρμόδια Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την ανάλυση των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων της Γραμματείας του Μνημονίου Συνεργασίας των Παρισίων (Paris MOU), για το έτος 2009, αναφορικά με την απόδοση των Κρατών Σημαίας και των Αναγνωρισμένων Οργανισμών, προέκυψαν τα ακόλουθα βασικά συμπεράσματα.

α) Στη Μαύρη Λίστα περιλαμβάνονται 23 χώρες, δηλαδή 2 περισσότερες από πέρυσι, ενώ στη Λευκή Λίστα 39, ήτοι 2 λιγότερες.
Οι σημαίες με τη δυσμενέστερη κατάταξη στη Μαύρη Λίστα είναι η Βόρεια Κορέα, η Λιβύη, το Τόγκο, η Βολιβία, η Αλβανία και η Σιέρα Λεόνε.
Στη Λευκή Λίστα μεταφέρθηκαν από τη Γκρι Λίστα η Πολωνία και η Κροατία, ενώ στη Γκρι Λίστα μεταφέρθηκε από τη Μαύρη, ο Παναμάς.
Επίσης, από τη Λευκή Λίστα μεταφέρθηκαν στη Γκρι το Βανουάτου και η Ελβετία.

β) Η Ελλάδα περιλαμβάνεται και πάλι στη Λευκή Λίστα, επιβεβαιώνοντας τον επί σειρά ετών εδραιωμένο ρόλο της ως ποιοτική σημαία.
Τις 3 υψηλότερες θέσεις στη Λευκή Λίστα, καταλαμβάνουν οι Βερμούδες (Ηνωμένο Βασίλειο), η Κίνα και η Δανία.

Επιπλέον, τις 3 υψηλότερες θέσεις στον Πίνακα Απόδοσης των Αναγνωρισμένων Οργανισμών, καταλαμβάνουν ο Ιταλικός (RINA), ο Αμερικανικός (ABS) και ο Γερμανικός (GL) Νηογνώμονας.

Οι εν λόγω Πίνακες θα έχουν εφαρμογή από 01/07/2010, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα θέματα, βρίσκονται στο www.parismou.org
 
    :: Αποποίηση ευθυνών ::
   
   
   
  Αναζήτηση πληροφοριών
στην ιστοσελίδα
 
International Shipping - Life Blood of World Trade