Συνάντηση στις 30.03.2022 στο ΝΕΕ με τον νορβηγό Πρέσβη

Συνάντηση στις 30.03.2022 στο ΝΕΕ με τον νορβηγό Πρέσβη

Στις 30.03.2022 πραγματοποιήθηκε στο ΝΕΕ συνάντηση με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Frode Overland  Andersen. Από πλευράς ΝΕΕ συμμετείχαν  ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ Γεώργιος Δ. Πατέρας, ο Αντιπρόεδρος του ΝΕΕ κ. Γεώργιος Αλεξανδράτος, ο κ. Ιωάννης Τριφύλλης Μέλος ΔΕ ΝΕΕ, τα μέλη ΔΣ ΝΕΕ κα Ελπινίκη-Ναταλία  Πετράκη και ο κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο κ. Ιωάννης Ανδρεόπουλος ως εκπρόσωπος  της Ε.Ε.Ε και οι κ.κ. Γεώργιος Μπαρκάτσας Προϊστάμενος Υπηρεσιών ΝΕΕ  και  Μιχάλης Σαρλής Ναυτιλιακός Σύμβουλος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η πράσινη μετάβαση στο χώρο της ναυτιλίας συμπεριλαμβανομένων των νέων τύπων καυσίμων αλλά  και της ηλεκτροδότησης και ηλεκτροκίνησης των πλοίων. Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις  προκλήσεις λειτουργίας των πλοίων με ηλεκτρική ενέργεια καθώς επίσης και στη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων τεχνολογιών ως προς την επίτευξη των στόχων απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Επίσης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη χρήση ηλεκτρικών πλοίων σε ακτοπλοϊκές δρομολογιακές συνδέσεις μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων  πιλοτικών πρότζεκτ.

Τέλος, εξετάσθηκε η  προοπτική  ενεργειακής τροφοδότησης από τη στεριά, όταν τα πλοία βρίσκονται εντός των λιμένων, αλλά και η ανάγκη για ένα αξιόπιστο και αποδοτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης ως προϋπόθεση   για την προσέλκυση επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα.

 

 

 

 

ΝΕΕ.gr