Ημερίδα ΣΕΕΝ με θέμα: Μετάβαση στην πράσινη Ακτοπλοΐα »

Στις 14.04.2022 πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ημερίδα του ΣΕΕΝ  με θέμα την ‘’Μετάβαση στην Πράσινη Ακτοπλοΐα’’.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Γ.Γ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος,  και ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης.

Το ΝΕΕ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος ΝΕΕ κ. Γιώργος Αλεξανδράτος, το μέλος ΔΕ κ. Ιωάννης Τριφύλλης και το Μέλος ΔΣ ΝΕΕ κ. Ευστράτιος  Απέργης, ενώ    συντονιστής των εργασιών της Ημερίδας ήταν  ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ και μέλος ΔΕ του ΝΕΕ κ. Πασχάλης Σπυρίδων.

Η θεματολογία των εργασιών της Ημερίδας εστιάστηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ακτοπλοΐα υπό το πρίσμα των πρόσφατων  εξελίξεων στην Ουκρανία, στην ανάγκη ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου και στην μετάβαση σε μια πράσινη ακτοπλοΐα με καύσιμα χαμηλού ή μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

 

 

 

 

 

ΝΕΕ.gr