Συνάντηση στο ΝΕΕ με την επικεφαλής του Maritime Transport Agency του Υπουργείου Οικονομικών και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γεωργίας

Συνάντηση στο ΝΕΕ με την επικεφαλής του Maritime Transport Agency του Υπουργείου Οικονομικών και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γεωργίας

Στις 7/06/2022 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΝΕΕ συνάντηση με Γεωργιανή αντιπροσωπεία με επικεφαλής την  κα Tamara Ioseliani-  Head of LEPL Maritime Transport  Agency (Ministry of Economy and Sustainable Development of Georgia ), ενώ παραβρέθηκε εκ μέρους της Γεωργιανής Πρεσβείας στην Ελλάδα  ο Σύμβουλος της Πρεσβείας κ. George  Shoshitashvili .

Από την πλευρά του ΝΕΕ επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ  Γεωργίος  Δ. Πατέρας μαζί με τους  Αντιπροέδρους κ.κ Γεώργιο Αλεξανδράτο και   Βασίλη Λογοθέτη, το μέλος ΔΕ κ. Ιωάννη Τριφύλλη, τον Προϊστάμενο Υπηρεσιών ΝΕΕ κ. Γιώργο Μπαρκάτσα, τον Ναυτιλιακό Σύμβουλο του ΝΕΕ κ. Μιχάλη Σαρλή και την Τμηματάρχη ΝΕΕ κα Μαριάννα Γεωργακοπούλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η σημασία του εμπορικού στόλου και του συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και οι  αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τομέα αυτό για  την προσέλκυση  νέων στο ναυτικό επάγγελμα .

Η αντιπροσωπεία της Γεωργίας τόνισε το ρόλο του Maritime  Transport Agency για την εκπαίδευση των ναυτικών,  την συνολική αναβάθμιση του συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης, τα διπλώματα των γεωργιανών ναυτικών, την απασχόληση τους  σε πλοία με ελληνική σημαία και το θετικό αντίκτυπο που έχουν τα έσοδα από τη ναυτιλία για  το ισοζύγιο της χώρας τους.  Επίσης εξετάσθηκε η προοπτική για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών  στο τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης.

 

 

 

ΝΕΕ.gr