Καλές Θάλασσες με Υγεία και Ασφάλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με  εξαιρετική  επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος  την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου  2022 στο Μικρολίμανο  η εκδήλωση  με θέμα <Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια> από την Daskalakis congress &  trv.

Κορυφαίοι καθηγητές Ιατρικής, Προέδροι  επιστημονικών φορέων, στελέχη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων, με συντονιστές σπουδαίους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και των Ναυτικών Χρονικών παρουσίασαν στοιχεία για την ψυχική και σωματική υγεία των ναυτικών μας και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται καθώς και  την σχετική επιμόρφωση των νέων.

Ο  Διοικητής  μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού σώματος κ. Παπαδάκης, ο Διοικητής ΑΕΝ Ασπροπύργου κ. Μανδαλάκης και ο Ceo  Diaplous Maritime  κ. Λαζαρίδης μίλησαν την ασφάλεια στην πλοήγηση και την προστασία πληρωμάτων  αλλά  και το βαθμό σχετικής κατάρτισης των σπουδαστών μας. Συντονιστής ο κ. Θεοδωρόπουλος των Ναυτικών Χρονικών.

Το  δεύτερο  πάνελ στελέχωσαν ο κ. Μιχελόγκονας από τον όμιλο Αγγελικούση, ο κ .Κόντες από τη VShips  o επίτιμος Πρόεδρος Intercargo κ. Πλατσιδάκης  υπό το συντονισμό του κ .Σκάλκου της ΕΡΤ.Η  διαβίωση των πληρωμάτων. οι σημερινές δυσκολίες στελέχωσης τους από Έλληνες, οι επικοινωνίες τους μερικά θέματα που συζητήθηκαν.

Για  τη διατροφή των ναυτιλομένων μας μίλησε ο Διδάκτωρ Χαροκόπειου και Καποδιστριακού κ. Γρηγοράκης. για τους καθημερινούς κινδύνους στα πλοία ο Καθηγητής Καρδιολογίας  και Προεδρος Βιοιατρικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αττικής κ.Χανιώτης, για την ψυχική υγεία  των ναυτικών ο Ψυχολόγος κ. Δαφνάς και για το πράσινο στα πλοία  η Διδάσκουσα στα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο  κ. Μαραντίδου.

Την έναρξη έκανε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος  ενώ χαιρέτισαν ο Βουλευτής Πειραιώς κ. Μπουτσικάκης, ο Διοικητής  Σχολής  Ναυτικών Δοκίμων κ. Πάττας, ο  Αρχιεπιστολέας  Αρχηγείου Στόλου κ. Ντεγιάννης, η  Γενική Γραμματέας HELMEPA – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νταϊφά, η Προέδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Ζυγούρη, Εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΝ, ΕΒΕΠ.

Η ως  ανωτέρω  ετήσια εκδήλωση που εστιάζει στον ανθρώπινο παράγοντα στη ναυτιλία  υποστηρίκτηκε από τον Όμιλο  Αγγελικούση, Diaplous Maritime, VShips, S.Daifas, Blue Star, Περιφέρεια Κρήτης, Παν. Όμιλο Ιστιοπλοΐας, το Γνήσιο, Εtanap-Samaria,Mεγαλακάκη, Τιτάκη, Σημανδηράκη, Ιασώ-Χαμπάκη, Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο.

Όλοι οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι  εξήραν την τεράστια κοινωνική προσφορά της  διοργανώτριας κ.  Δασκαλάκη που έχει γίνει αντικείμενο ντοκιμαντέρ και από την Κρατική Γαλλική τηλεόραση FRANCE TROIS  με δαπάνη του Γαλλικού Κράτους. Η εκδήλωση καλύφθηκε από την ΕΡΤ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

ΝΕΕ.gr