Φιλανθρωπική συναυλία για την ενίσχυση ατόμων με νευρομυικές παθήσεις

Φιλανθρωπική συναυλία για την ενίσχυση ατόμων με νευρομυικές παθήσεις

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη. Ένας από τους χορηγούς αυτής της συναυλίας είναι και το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών του MDA με Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (ALS). Στόχος, είναι  η δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος παροχής κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας.

Μέσω του προγράμματος αυτού, το Σωματείο επιδιώκει να διασφαλίσει τις συνθήκες που προάγουν μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια τόσο για τον ασθενή όσο και για την οικογένειά του.

Ραντεβού στις 20 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

για να στηρίξουμε όλοι μαζί το MDA Ελλάς!

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά

Μεγάλος Χορηγός: Coca Cola Τρία Έψιλον

Χορηγοί: Lavipharm, Vitex, Propeller Club, Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Υποστηρικτές: Genekor, Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης Γεωργόπουλος

Λίγα λόγια για το MDA Ελλάς:

Το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις (ΝΜΠ), ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2000, με σκοπό  να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των Μελών του. Καταστατικός σκοπός του MDA είναι να προσφέρει στα Μέλη του, νέοι στην πλειοψηφία τους, δυνατότητες για την καλύτερη ένταξή τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Οι ΝΜΠ αφορούν σε σπάνιες παθήσεις, γενετικής κυρίως προέλευσης, που πλήττουν το μυϊκό σύστημα. Η σοβαρότητα και η κλινική εικόνα μεταξύ των παθήσεων διαφέρει. Πολλές οδηγούν στη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου ενώ άλλες όχι. Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από 1500 οικογένειες, κάποιες εκ των οποίων έχουν πλέον του ενός Μέλους που ασθενεί.

Το MDA δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του.  Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις υλοποιούνται χάρη στην ευαισθητοποίηση της  ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.mdahellas.gr

ΝΕΕ.gr