Συνάντηση στο ΝΕΕ με αντιπροσωπεία του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου

Συνάντηση στο ΝΕΕ με αντιπροσωπεία του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου

Στις 7/06/2022 πραγματοποιήθηκε στο ΝΕΕ  συνάντηση με αντιπροσωπεία του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου και πολυμελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Tamer Kiran.

Το ΝΕΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Δρ. Γεώργιος Πατέρας, μαζί με τους Αντιπροέδρους κκ. Γεώργιο Αλεξανδράτο και  Βασίλη Λογοθέτη, το Μέλος ΔΕ κ. Ιωάννη Τριφύλλη, τον Προϊστάμενο Υπηρεσιών ΝΕΕ κ. Γεώργιο Μπαρκάτσα  και τον Ναυτιλιακό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Σαρλή.

Ο Πρόεδρος του ΝΕΕ αναφέρθηκε στο θεσμικό ρόλο του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος ενώ σε αντίστοιχη παρουσίαση προέβη και ο τούρκος  Πρόεδρος  για το Τουρκικό Ναυτικό Επιμελητήριο.

Έγινε ειδική αναφορά στην πρόσφατη κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων από ιρανούς καθώς και στην ανάγκη να εφαρμόζονται οι κανόνες του δικαίου στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές.

Επίσης έγινε συζήτηση  για  θέματα ναυσιπλοΐας και ασφάλειας πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα υπό το πρίσμα των εξελίξεων στη περιοχή ως συνέπεια   της Ρωσο-ουκρανικής κρίσης καθώς  και στην αναγκαιότητα τα Στενά του Βοσπόρου να παραμείνουν ανοικτά και προσβάσιμα στη Διεθνή Ναυσιπλοΐα.

 

ΝΕΕ.gr